Werkwijze natuurgeneeskunde paard

Na bevestiging van de afspraak, ontvangt U een intake-formulier met vragen over onder andere de klacht of hulpvraag, de ziektegeschiedenis, huisvesting, voeding etc. Dit formulier graag zo volledig mogelijk invullen en terugmailen. Aan de hand van de informatie is voor mij duidelijk en helder wat de klacht of hulpvraag is en kan ik voorbereid aan de afspraak beginnen. Een eerste consult duurt ongeveer 1,5 uur.

Fysiek Onderzoek
Na het doornemen van de gegevens in de anamnese, volgt een fysiek onderzoek om een compleet beeld te krijgen. Hierbij wordt naar Uw paard gekeken hoe de toestand is van o.a. de slijmvliezen, ademhaling, temperatuur, turgor, de voedingstoestand en de beweging.

Advies
Nadat ik Uw paard onderzocht heb, ontvangt U direct aansluitend een advies en behandelplan wat bij U past en voor U haalbaar is. Het kan voorkomen dat de casus wat extra tijd vraagt om uitgewerkt te worden, in dat geval ontvangt U binnen enkele dagen een advies en behandelplan.
Het advies en behandelplan kan bestaan uit:

  • Mijn voorkeur gaat uit naar het toepassen van natuurlijke middelen, mede omdat deze in veel gevallen minstens zo effectief zijn en niet de schadelijke bijwerkingen hebben zoals bij vele “reguliere “ medicijnen .

   Evaluatie en controle
   Om de voortgang te blijven volgen en indien nodig bij te sturen, houd ik altijd contact met U binnen de eerstvolgende maand. Mochten er eerder vragen of onduidelijkheden zijn, mag U me altijd mailen of bellen.

   Voor meer informatie of het maken van een afspraak Contactformulier
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On Youtube