Aroma-therapie

De aromatherapie werd duizenden jaren geleden al in de praktijk gebracht en raakte vervolgens in de vergetelheid. De laatste tientallen jaren heeft men deze therapie weer ontdekt, vooral in Frankrijk. Gedurende de tweede wereldoorlog gebruikte een franse leger-arts etherische oliën voor het desinfecteren en genezen van oorlogsverwondingen.
Wat zijn etherische oliën?
Als we planten nader bekijken, bevinden hun geuren ( de etherische oliën ) zich in nietige oliedruppeltjes in of op de plantenweefsels.
Waarom produceren planten geurstoffen?
Etherische Oliën spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de planten, zijn een opslagplaats van energie en zij beschermen ook de planten tegen schimmels en bacteriën. De verdampende olie rond de plantendelen beschermt ze tegen hitte en kou maar ook voor verfijnde communicatie. Zo kunnen zij insecten met geuren lokken en ook weren, afhankelijk van de behoefte. De naam Aroma-therapie komt van de meestal aangename en sterke geur van de essentiële oliën of wel aromatische oliën. Aromatherapie valt ook onder de noemer fytotherapie ( geneeskrachtige planten ) maar het grote verschil in de hoge concentratie van de oliën. Bijvoorbeeld 1 druppel essentiële knoflookolie komt overeen met 300 gr knoflookteentjes. Ga dus alstublieft nooit zonder enige ervaring met Essentiële oliën “experimenteren”, het is zeker niet zonder risico ! Essentiële oliën zijn dus erg geconcentreerd waarbij het belangrijk is om zuivere biologische producten te gebruiken. Planten die met bestrijdingsmiddelen zijn bespoten of met kunstmest zijn gevoed geven deze stoffen ook af in het destillatieproces. De aroma-therapie is veelzijdig inzetbaar bij zowel fysieke als mentale problemen. Deze therapie geeft ondersteuning bij huidproblemen, luchtwegaandoeningen, maag/darmkanaal-klachten, beter aarden/gronden, focus bij wedstrijden en tegengaan van onrust & angst en versterking van het immuunsysteem.

Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On Youtube