Mijn verhaal

Van jongs af aan zijn er al dieren in mijn leven geweest. Mijn opa was een echte paardenliefhebber, en zo begon ik op 8 jarige leeftijd met ponylessen. Al vrij snel kwam er een eigen pony en later werden dat paarden……mijn grootste passie. Mijn interesse in de veterinaire natuurgeneeskunde is ontstaan vanuit een geweldige ervaring met mijn allereerste eigen paard. Naar aanleiding van een diagnose na het maken van Röntgenfoto’s (kogelfractuur achterbeen ) uit de reguliere diergeneeskunde, die geen andere oplossing zag als het euthanaseren van mijn 8-jarige paard, kwam ik in contact met een natuurgeneeskundig therapeut. Deze man had een andere visie; met natuurlijke middelen, behandelingen en een beter voerbeleid, was mijn paard binnen een half jaar volledig hersteld en hebben we onze sportcarrière tot en met de klasse Z2 met goed resultaat voort mogen zetten.

Dit is het begin geweest van alles, er werd mij bevestigd dat een natuurlijke aanpak, naast soms een reguliere, zeker bij paarden heel goed werkt en verbluffende resultaten geeft. Paarden staan nog dicht bij de natuur en zijn heel puur. Mijn interesse in de natuurgeneeskunde was gewekt ! Er is nog veel meer mogelijk met natuurgeneeskundig inzicht en inzet!

Nadat mijn paard volledig genezen was, heb ik ruim 15 jaar visites en consulten samen met deze man bij paarden gedaan. “ Het Boerke “, zoals deze man met name hier in Brabant genoemd werd, heeft zoveel betekend voor paarden en eigenaren. Wellicht dat bij het lezen van deze naam herkenbaarheid bij U naar boven komt. Het zou me zeker niet verbazen, omdat ik weet hoeveel paarden en mensen hij destijds geholpen heeft……een man met zoveel kennis en een hart van goud is uniek en bijzonder voor mij. Hij heeft me ontzettend veel geleerd en inzichten gegeven over diverse aandoeningen, waardoor ik vele en geweldige ervaringen in de praktijk op heb kunnen doen. Helaas is “ons Boerke” overleden, maar ik ben trots en dankbaar dat zijn kennis voortgezet kan worden.

Mijn 15 jarige kennis en praktijkervaring wilde ik gaan combineren met een opleiding . In 2012 ben ik daarom gestart met de 3-jarige HBO-opleiding voor veterinair natuurgeneeskundig therapeut aan de Silverlinde. Hier leerde ik mij nog verder ontwikkelen, de medische kennis op theoretisch vlak werd nog duidelijker in de praktijk. De jarenlange uitleg van “t Boerke “werd vertaald naar meer inhoudelijke medische termen. Tijdens deze opleiding heb ik diverse stages gelopen bij Dierenartsenpraktijken. In juli 2015 ben ik afgestudeerd richting paard. Mijn scriptie heb ik afgerond op het onderwerp “Eczeem bij paarden “waarbij ik voornamelijk onderzoek heb gedaan naar de verschillen tussen de natuurlijke en reguliere visie met betrekking tot eczeem, en de aanpak van deze complexe aandoening.

Na verschillende opleidingen en cursussen startte ik de Guasha-opleiding voor mensen met opvolgend de opleiding voor Guasha paarden therapeut bij Santai. Deze therapie is zo bijzonder dat ik paarden kan helpen hun gezondheid te verbeteren net als bij mensen. Dus ook dit is mijn passie geworden. Het is verschrikkelijk mooi om een paard te zien herstellen en opbloeien.

Ik geloof in de natuur van een paard, natuurlijke gezondheid, natuurlijke omgang, natuurlijke behandelingen- middelen en voeding. Guasha is één van de meest natuurlijke zo niet de meest natuurlijke behandelmethode om het zelfherstellend vermogen van het paardenlichaam te activeren. Guasha is een aanzetter, er wordt niets ingestopt maar wel veel uitgehaald, denk aan verzuring en afvalstoffen. Doordat het op zo’n natuurlijke manier gebeurd is er weinig tot geen medicatie nodig. Paardgezondheid adviseert en helpt U graag bij diverse medische problemen bij Uw paard. Ook voor Guasha-behandelingen voor U zelf ben ik U graag van dienst in mijn praktijk of bij U op locatie.

Paardengroet,  Marian
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On Youtube