Guasha therapie paard

Inmiddels is wel gebleken dat Guasha therapie voor paarden een zeer waardevolle therapie is. Ook paarden hebben afvalstoffen en toxines in het lichaam die blokkades en stagnaties veroorzaken. In de 20e eeuw is deze schraaptechniek naar de Westerse landen gekomen en is Guasha-therapie Paard medisch bestudeerd. De behandelingen zijn erop gericht om blokkades in het lichaam op te heffen.
De oorzaak van de meeste klachten zijn een overbelasting van toxines (afvalstoffen in het lichaam opgeslagen worden). Door de schraaptechniek met een speciale steen wordt de doorbloeding gestimuleerd  en geactiveerd waardoor afvalstoffen en toxines beter en sneller afgevoerd kunnen worden. Deze worden naar de oppervlakte gebracht en via het lymfestelsel en de bloedsomloop afgevoerd naar lever en nieren waar ze verder worden verwerkt. Hierdoor ontstaat er een betere doorbloeding waardoor zuurstof en voedingsstoffen vanuit de bloedbaan alle cellen weer beter kunnen bereiken.

Enkele voorbeelden waarvoor Guasha therapie bij paarden effectief ingezet kan worden;
doorbloedingsproblemen bij paarden, luchtwegproblemen bij paarden, herstel na blessure bij paarden en stijve spieren in rug , voor- en achterhand van paarden. Verkrampte en stijve spieren gaan als gevolg van een betere doorbloeding meer ontspannen waardoor er weer ruimte ontstaat om spiermassa op te bouwen. Een paard wat strak in zijn lijf is, is niet in staat zijn spieren op een correcte manier te ontwikkelen en te gebruiken. Ontwikkeling van de spieren gebeurt alleen door aanspanning gecombineerd met ontspanning. Een paard is een “meester” in compenseren en andere spiergroepen aanspreken. Dit kan een paard een tijdje volhouden, maar op een gegeven moment ontstaat er toch onregelmatigheid. De oorzaak hiervan is vaak niet te vinden in de benen. Een Guasha behandeling bij paarden wordt net als bij mensen met dezelfde “schraaptechniek “toegepast. Fysieke blokkades worden verwijderd, wat ook een positieve invloed heeft op het mentale gedeelte en algehele ontspanning in het lichaam. Meer bewegingsvrijheid , minder pijn, betere doorbloeding en stimuleren orgaanfuncties ……is betere prestaties !

Gaat het al een tijdje niet lekker met de gezondheid van je paard of wil je bv. naar een volgend niveau met trainen en het lukt maar niet, dan is het wellicht de moeite waard om kennis te maken met deze bijzondere behandelmethode genaamd Guasha.

Contactformulier          
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On Youtube